A Covid-járvány után ismét fellendülőben a taxizás

A Covid-járvány után ismét fellendülőben a taxizás

Ismét fellendülőben a taxizás (Fotó: Noguchi & Peters Kft. / Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rekordokkal zárta az elmúlt évet a Főtaxi – derült ki a cég Magyar Hanghoz eljuttatott keddi közleményéből.

Tájékoztatásuk szerint fuvarjaik száma az egyharmadával növekedett a 2021-es évhez képest, amivel felülmúlták a 2019-es évet. A társaság ezt azzal magyarázza, hogy visszatértek a turisták, ismét vannak sportesemények, a home office háttérbe szorult, valamint újraéledt az éjszakai élet.

A flotta autói összesen 36 millió kilométert tettek meg az előző évben. – E növekedésben kulcsszerepet játszott a Budapest Airporttal, a Sziget Fesztivállal és a Formula-1 Magyar Nagydíjjal, de ott voltak a főtaxis autók az összes népszerű fővárosi koncert- és partihelyszínen is – írták.

 A ferihegyi fuvarok száma több mint a kétszeresére ugrott 2021-hez képest, a repülőtérről szállított utasok száma pedig tavaly meghaladta az egymillió főt. A vállalati fuvarok száma 33 százalékkal az éjszakai fuvarok 44 százalékkal nőttek az előző évhez képest. Egyre többen hívnak taxit különböző digitális csatornákon keresztül.

A főtaxi vezérigazgatója kifejezte, hogy céljuk a vidéki terjeszkedés, az elektromos autók számának növelése és digitális szolgáltatások folyamatos fejlesztése.

Címkék: taxi