A metrószerelvények ütközése miatt néhány napig pótlóbuszozni kell, a rendőrség is vizsgálódik

A metrószerelvények ütközése miatt néhány napig pótlóbuszozni kell, a rendőrség is vizsgálódik

Ütközésben megsérült metrószerelvények a 3-as vonal Kőbánya-Kispest

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Kőbánya-Kispestnél péntek éjjel történt metróbaleset helyreállítási munkálatai miatt előre láthatóan a jövő héten hétköznaponként is pótlóbusz jár a 3-as metró vonalán a Határ út és Kőbánya-Kispest között – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap az MTI-t. A vonal déli szakaszán a metrószerelvények csak a Nagyvárad tér és a Határ út állomás között közlekednek – tették hozzá.

Felidézték: a BKV Zrt. korábbi tájékoztatása szerint péntek éjszaka a M3-as vonal Kőbánya-Kispest „kihúzó” szakaszán baleset történt, amelyben senki sem sérült meg. A rendőrség, a közlekedésbiztonsági szervezet és a közlekedési vállalat jelenleg is vizsgálja az eset körülményeit.

A baleset miatt január 24., hétfőtől változik a közlekedési rend a vonalon: a helyreállítási munkák befejezéséig Kőbánya-Kispest állomást hétköznap is csak metrópótló autóbusszal lehet megközelíteni. Ennek nyomán a 3-as metró csak az Újpest-központ és a Lehel tér közötti, valamint a Nagyvárad tér és a Határ út állomás közötti szakaszokon közlekedik – közölték. A keletkezett anyagi kár felmérése folyamatban van – írta a BKV.

A Vele a baleset kapcsán arról írt a Facebookon, hogy pontosan ugyanott, pontosan ugyanúgy már történt egy 2007 október elején, csak a következmények voltak kisebbek. „Azóta a kihúzót a metrófelújítás során átépítették, de úgy néz ki, a baleset lehetőségét nem hogy nem zárták ki, de még súlyosbították is. A 2. vágányon a vonatok hátrébb kerültek, de az autostop berendezés nem került hátrébb helyezésre, így a vörös jelzőt meghaladó vonat még nagyobb sebességgel csapódhat a keresztező másikba” – írta a közlekedési szervezet.

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség az ügyben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap az MTI-vel azt közölte: az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja. Gyanúsítotti kihallgatás nem történt – írta a BRFK.