A pécsi stadionról kérdezett Mellár Tamás, Rétvári Bence első gondolata Karácsony Gergely volt

A pécsi stadionról kérdezett Mellár Tamás, Rétvári Bence első gondolata Karácsony Gergely volt

Fotó: Mellár Tamás Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az utóbbi időben több írásbeli kérdést is benyújtottam a Parlamentben. Ezeket, illetve az ezekre adott válaszokat szeretném most Önökkel megosztani – ezzel a felütéssel indítja Facebook-bejegyzését Mellár Tamás, a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

Az ellenzéki politikus legutóbb arról kérdezett, hogy a kormány miért tervez 22 milliárd forintért stadiont építeni Pécsre. Mint írja, megszámolhatatlan fejlesztés jut eszébe, amit sokkal inkább szeretnének a pécsi emberek, mint egy új stadion, ezért volt „olyan kellemetlen alak”, és írásbeli kérdést tett fel ez ügyben. 

A csattanós választ a KDNP-s Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára adta meg: a tervezett pécsi stadion kapcsán neki egyből Karácsony Gergely „hiperpasszív” főpolgármester jutott az eszébe. – Megtudhatták az érdeklődő pécsiek, hogy a főpolgármester mindent rosszul csinál, valamint képmutató – írja Mellár. 

A hosszas „Karácsonyozós” kitérő után végül a konkrét beruházásra is kitér az államtitkár, annyi derül ki, hogy az ütemterv szerint 2022 negyedik negyedévében lesz kiviteli tervdokumentáció, és ezután írhatják ki a közbeszerzési eljárást. Eredményes közbeszerzési eljárás 2023 második negyedévében kezdődhet meg a kivitelezés, és 400-450 nap múlva fejeződhet be.

– A kormány még mindig azt hiszi, hogy a szokásos és unalmas Karácsonyozással és alkalmatlanozással el lehet fedni azt, hogy Magyarország 5. legnagyobb városát mennyire elhanyagolták – zárja posztját az ellenzéki képviselő.