Aradszki András: Mások is adtak már fel területet a béke érdekében

Aradszki András: Mások is adtak már fel területet a béke érdekében

Aradszki András az ÉrdMost.hu hírportál 2023. február 25-én kiadott YouTube-videójában (Forrás: ÉrdMost.hu/YouTube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kommunizmus áldozatairól emlékezett meg szombaton az érdi Fidesz és a KDNP frakciója. Az ÉrdMost.hu hírportál pedig ünnepség után megkérdezte Aradszki Andrást: a saját családjában hogyan élték meg a kommunista diktatúra időszakát, milyen retorzió érte őt vagy hozzátartozóit. „Egy családtagom volt, aki két évet kellett töltsön a csolnoki munkatáborban, utána azzal viccelt, hogy legalább kitanulta bányász szakmát is” – mondta a Fidesz-KDNP képviselője. Hozzátette, a Kádár-rendszerben őt személy szerint már nem érte kifejezett hátrány, inkább a puha diktatúra kilátástalansága céltalansága volt terhes számára, és hogy nem lehetett beszélni a nemzeti érzelmekről.

A helyi portál az orosz-ukrán háború kapcsán is kérdezte a képviselőt. A politikus szerint most két testvérnép harcát látjuk, és el kellene érni, hogy a felek tárgyalóasztalhoz üljenek, próbáljanak megállapodni a saját érdekeik szerint. Aradszki szerint ez első sorban Oroszországra vonatkozik, de „a másik félnek is fel kell mérnie lehetőségeit és meg kell mentenie embereit”.

Arra a kérdésre, hogy a békekötés sokak szerint ukrán területek feladását jelentené ebben a helyzetben, Aradszki András úgy reagált: ilyenen nagyon sok ország átment Európában, de a béke megteremtődött. „A tárgyalásoknak biztos tárgya és kiindulási pontja lehet a területi vita, de ebben is meg lehet egyezni mindenképpen” – vélte a képviselő.

A Magyar Hang külpolitikai háttérműsora, a Reptér is Oroszország legújabb ukrajnai inváziójának első évét összegezte. A frontvonalat megjárt Vörös Szabolcs újságíróval készített beszélgetést IDE kattintva tudják meghallgatni!