ATV-vezér: Nem kívánunk egyetlen politikai oldal szekértolója sem lenni

ATV-vezér: Nem kívánunk egyetlen politikai oldal szekértolója sem lenni

Baranyi Krisztina az ATV Szigorlat című műsorában (Képernyőfelvétel: ATV / Media1)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 – Az ATV stúdióiban a kérdezők korrekt kérdéseket tesznek fel politikusoknak, akiket nem ér atrocitás az interjúk során – erről beszélt Németh S. Szilárd, a csatorna vezérigazgatója a Szemléleknek adott interjújában annak kapcsán, hogy a napokban kellemetlen esemény történt az egyik műsorukban. Abba ugyanis kérdezőként behívták a kormánypárti Pesti Srácok egyik újságíróját és vendégként Baranyi Krisztinát, Ferencváros független polgármesterét is, aki visszautasította, hogy „ócska fizetett propagandisták” kérdéseire válaszoljon.

Németh S. Szilárd szerint ‚ha eddig bárki jelezte, hogy nem hajlandó valakivel egy stúdióban lenni, a kollégák általában figyelembe vették”. Hogy hibázott-e valaki az esetnél, arra úgy válaszolt, büszke kollégáira. – Ez egy magántelevízió, ami úgy döntött, hogy nem kíván egyetlen politikai oldal szekértolója lenni, és ezután is arra fogunk törekedni, hogy ütközzenek az eltérő álláspontok, a nézők pedig értelmesek, és el tudják dönteni, hogy kinek hisznek, kit tartanak hitelesnek, és kit nem – mondta.

Később arra is kitért, a vendég számára vitaérv tud lenni, hogy felhívja a nézők figyelmét, hogy a kérdezője milyen hitelességi deficittel rendelkezik. –  Ugyanakkor ha szimplán az elvesztett sajtóperek alapján kezdenénk szelektálni, nem sok orgánum jöhetne számításba. A politikai árkok pedig mélyülni fognak, ha egyre kevésbé leszünk képesek békésen megvitatni az ügyeinket egymással, aminek az eredménye egy még rosszabb hangulatú ország lesz. Ez mindannyiunk felelőssége – vélte.

A Szemlélek teljes interjúja Németh S. Szilárddal itt olvasható.