Azt hazudta a salgótarjáni nő, hogy zaklatják, pedig csak nem akart a buszra várni

Azt hazudta a salgótarjáni nő, hogy zaklatják, pedig csak nem akart a buszra várni

Rendőrautó (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 34 éves salgótarjáni lakos ellen – írta a police.hu hétfőn. 

Mint a cikkből kiderült, a nő a központi segélyhívóra tett bejelentést 2022. május 15-én délelőtt, miszerint Salgótarjánban, a Fő téren tartózkodik gyermekével és egy férfi követi, aki zaklatja őket. A bejelentő a helyszínen a Salgótarjáni Rendőrkapitányság járőreinek kérdéseire az elmondottakat megerősítette. A térfigyelő kamerarendszer visszanézése után megállapítást nyert, hogy a bejelentés valótlan. A nő ezt követően bevallotta, hogy őt senki nem zaklatta. Közölte, hogy a buszjáratra egy órát kell várakoznia, és azért találta ki ezt a történetet, hogy a rendőrökkel hazaszállíttassa magát.

A rendőrség az eset kapcsán felhívta a figyelmet: a rendőrség személyeket nem szállíthat szolgálati gépjárműben, csak jogsértés esetén szükséges intézkedések végrehajtása érdekében, illetve ha annak szükségessége egyéb rendőrségi feladathoz kapcsolódik. Azt is jelezték, a segélyhívó számok rendeltetéstől eltérő használata és a valótlan bejelentés is szabálysértésnek minősül és pénzbírság megfizetését vonhatja maga után. – Az indokolatlan hívások túlterhelhetik a rendszert, veszélybe sodorva azoknak az életét, akik valóban a rendőrség, mentőszolgálat vagy a katasztrófavédelem segítségére szorulnak. Aki az egységes európai segélyhívó számot, illetve a nemzeti segélyhívó számot annak rendeltetésétől eltérő célból, szándékosan felhívja, szabálysértést követ el, vele szemben 5000 forinttól 150 000 forintig terjedő pénzbírság, illetve közérdekű munka büntetés kiszabására kerülhet sor – figyelmeztettek.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.