Borongós idővel köszönt be advent második vasárnapja

Borongós idővel köszönt be advent második vasárnapja

Ködös őszi táj (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap erősen felhős vagy borult idő várható helyenként kisebb esővel, záporesővel. A keleti megyékben a köd fokozatosan ritkul, javulnak a látási viszonyok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A délkeleti szél a Dunántúlon és a középső megyékben élénk, olykor erős lehet, az északkeleti harmadban azonban gyenge marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között valószínű.

Az Időkép szerint kettősfronti hatásra számíthatunk, így a hideg- és a melegfrontra érzékenyek egyaránt tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket.

Gyakori tünet lesz a fejfájás, amit a középső megyékben és a Dunántúlon az élénk, erős szél is fokozhat, illetve ez ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat.

Alvásproblémák, álmatlanság, szédülés, vérnyomás-ingadozás szintén előfordulhatnak, valamint felerősödhetnek a kopásos és a gyulladásos eredetű ízületi panaszok.

Címkék: időjárás