Breuer Péter cége a Fidesz-frakciónak adott tanácsokat

Breuer Péter cége a Fidesz-frakciónak adott tanácsokat

Orbán Viktor miniszterelnök és mögötte a Fidesz frakció az Országgyűlés ülésén (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Breuer Péter cége az elmúlt négy évben több mint húszmillió forintért adott külpolitikai tanácsokat a Fidesz-frakciónak – számolt be róla a Telex.

A lap a pártok 2018 és 2022 közötti szerződéseit nézte át, és kiderült, hogy a Breuerhez tartozó World B.P.I. Bt. tanácsadói kapcsolatba került a kormánypárti frakcióval. Mindezt úgy, hogy a cégvezető a Heti Tv újságírójaként rendszeresen részt vesz a kormányinfókon, azokon pedig úgy kérdezi Gulyás Gergely minisztert, mint egy sima újságíró.

A Telex korábbi elemzésében kimutatta, hogy a 2021-es kormányinfókon a Heti Tv a hatodik leghamarabb szót kapó médium volt. Lapunkat eközben hétről hétre kizárják a Kormányinfóról. Hiába próbálunk regisztrálni, nem mehetünk be, még akkor sem, amikor véletlenül mégis csak felbukkanunk a regisztráltak listáján.

Breuer Péter korábban egyébként tolmácsként segítette Orbán Viktort Izraelben. A Breuer Press névadójáról onnan emlékezhetnek sokan, hogy 2019-ben emlékezetes interjút készített Kósa Lajossal. Ezen a politikus egy idő után azt mondta, hogy szerinte a beszélgetés szétesett, ezért kérte, hogy ne adják el. Csakhogy Breuer kénytelen volt figyelmeztetni: az egész élőben ment. 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.