Deutsch: Hamiltonnak nincs még gyereke, ennyi

Deutsch: Hamiltonnak nincs még gyereke, ennyi

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-képviselője (Fotó: Magyar Hang/Arató László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb Forma 1-es versenyző szólalt fel a kritikák szerint homofób magyar törvény ellen, miközben Varga Judit után Deutsch Tamás is visszaszólt Lewis Hamiltonnak.

Lewis Hamilton után egy másik Forma-1-es versenyző, Sebastian Vettel is felszólalt az eredetileg pedofiltörvénynek nevezett, de melegellenes passzusokkal eltérített jogszabály ellen. A motorsport.com idézte, hogy Vettel a magyar nagydíj előtt tartott sajtótájékoztatót, ahol kifejtette: „rengeteg lehetőségünk lett volna arra, hogy tanuljunk a múltból, és egyszerűen nem értem, hogy miért okoz még most is problémát az, hogy hagyjuk az embereket élni, ahogyan ők akarnak, azt szeretni, akiket ők akarnak, élni és élni hagyni.”

A négyszeres világbajnok pilóta úgy látja, mindenkinek szabadon kellene megválasztania azt, mit szeretne kezdeni magával. Vettel nyomasztónak tartja, hogy egy olyan ország, amelyik az Európai Unióban van, ilyen törvényt hoz.

Korábban Lewis Hamilton is felszólalt a törvény ellen, elfogadhatatlannak és gyávának nevezve azt. Erre aztán Varga Judit igazságügyi miniszter reagált, kifejtve: „Sajnálattal láttam, hogy ma Lewis Hamilton is csatlakozott a gyermekvédelmi törvényünket támadó nemzetközi fake news-gyártók táborához. A magyar gyermekek védelme a magyar szülőkre tartozik és nem külföldi autóversenyzőkre. Jómagam a KRESZ-vizsgára nem a sajtóból készültem, hanem tankönyvekből. Javaslom Lewis Hamiltonnak is, hogy mielőtt butaságokat állít, olvassa el a magyar gyermekvédelmi törvényt. A cipész maradjon a kaptafánál, a FORMA 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél. Sok sikert a Hungaroringen!”

Pénteken pedig Deutsch Tamás is reagált Hamilton szavaira. A fideszes európai parlamenti képviselő felsorolást tartott: Hamiltonnak van hét világbajnoki győzelme, lovagi címe, „szivárványos véleménye”, „nincs viszont még gyermeke. Ennyi.” Deusch posztjára reagált a szocialista EP-képviselő, Ujhelyi István, azzal vágva vissza: „Nekem hat gyermekem van, Tamás. Akkor, ha én mondom, hogy gazemberség, amit csináltok, az jobban számít?!”