Donáth Anna: Semmit sem zárok ki

Donáth Anna: Semmit sem zárok ki

Donáth Anna (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Félreértése a helyzetnek, ha most hatalomtechnikáról beszélünk – így reagált a Magyar Hangnak Donáth Anna azután, hogy pártja, a Momentum új elnöke őt tudná elképzelni miniszterelnöknek kormányváltás esetén.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke a Magyar Hangnak adott interjújában arról beszélt, hogy ha egy időközi választás lenne, akkor pártjának feladata lenni bebizonyítani, hogy képes elvezetni az országot önállóan vagy koalícióban. Arra a kérdésre, hogy kit látna alkalmasnak miniszterelnöknek, Donáth Annát említette.

– Semmit sem zárok ki, de jussunk el odáig, hogy ilyesmiről egyáltalán beszélni lehessen – mondta megkeresésünkre Donáth Anna. Fontosnak nevezte, hogy ne essenek bele újra abba az ellenzéki hibába, hogy hatalomtechnikáról, politikai szereplőkről és a sakktáblán elfoglalt helyeikről beszélgetnek.

Donáth Anna tavaly novemberben, a Fekete-Győr András lemondása miatt kiírt tisztújításon lett a Momentum elnöke. Mandátuma azonban nem tartott sokáig és az újabb, idén nyári választáson már nem is indult újra gyermeket vár és az anyaságra szeretett volna koncentrálni. Kérdésünkre nem is tudta pontosan megmondani, hogy mikor térhet vissza a szülési szabadságról, és későbbi terveiről is kevés konkrétumot árult el a nyilvánosságnak.