Esősre fordul az idő, de lesz napsütés is

Esősre fordul az idő, de lesz napsütés is

Gomolyfelhő (Forrás: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken az ország legnagyobb részén a gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható, a kora délutáni órákban legkésőbb a Tiszántúlon is szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, ott is kisüt a nap, majd estétől újabb felhőzet-növekedés kezdődik – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből.

Elsősorban az északkeleti, keleti megyékben fordulhat elő zápor, zivatar, este már másutt is megnő csapadékhajlam. Mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarok mentén szélerősödés előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 29 fok között alakul, de a legtovább erősen felhős keleti, északkeleti tájakon ennél egy-két fokkal hűvösebb is lehet.

Pénteken a déli megyékben még az érzékenyek fejfájást, migrént, dekoncentráltságot, tompaságot, fáradékonyságot és vérnyomás-ingadozást érzékelhetnek, a nap nagy részében pedig hidegfronti hatás lesz jellemző, ingerlékenység, nyugtalanság léphet fel – figyelmeztet az Időkép orvosmeteorológiája.

Reggel a hűvösebb tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak.

 

Címkék: időjárás