Ezúttal a Bükkben bukkant fel egy medve

Ezúttal a Bükkben bukkant fel egy medve

Medve a Bükkben. (Fotó: EGERERDŐ Erdészeti Zrt. Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az EGERERDŐ Erdészeti Zrt. a Facebook-oldalán tájékoztatta a kirándulókat, hogy június 23-án, hajnali 5:31 perckor a Pes-kő barlang közelében kihelyezett vadkamera egy európai barna medve képét rögzítette.

„Az erdőgazdaság a medve észleléséről tájékoztatta az érintett önkormányzatokat, illetve a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságát. Az erdőlátogatók a betartandó viselkedési szabályokról a nemzeti park tájékoztató leírásában bővebben olvashatnak” – fogalmazott a közlemény.

Az erdőgazdaság szerint a kollégáik a nemzeti park kollégáival együttműködve, folyamatosan figyelik a területet, és ha ismét észlelik a medve jelenlétét, arról tájékoztatják a lakosságot.

Legutóbb május végén bukkant fel egy-egy barnamedve a Pest megyei Aszód közelében. Akkor a Pilisi Parkerdő és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei azt javasolták, hogy senki ne közelítse meg az állatot, kerülni kell a hirtelen mozdulatokat és a szemkontaktust, lassan mozogva tanácsos a helyszínt elhagyni.