Szabadságra megy a kormányhivatalból Sára Botond a kampány idejére

Szabadságra megy a kormányhivatalból Sára Botond a kampány idejére

Sára Botond polgármesterré választása után 2018-ban Fotó: Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

Fizetés nélküli szabadságra megy a választási kampány idejére Sára Botond, Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetője, aki a Fidesz képviselőjelöltje lesz a 2022-es országgyűlési választásokon.

– Amint hivatalosan is országgyűlési képviselőjelöltté válok, fizetés nélküli szabadságot veszek ki, hogy maradéktalanul koncentráljak az előttem álló feladatokra. Természetesen ez a kormányhivatal zavartalan működését nem fogja befolyásolni – írta a képviselőjelölt hétfőn egy Facebook-bejegyzésben.

Sára Botondot Budapest 6-os választókerületében indítja képviselőjelöltként a Fidesz. Jelenleg Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Ferencváros-Józsefváros országgyűlési képviselője, de ő már 2020 őszén bejelentette: nem indul egyéni képviselőjelöltként. Indoklása szerint azért, mert a kampánycentrumban lesz rá szükség. 

Azt pedig tavaly decemberben jelentették be hivatalosan, hogy helyette Sára Botond lesz a Fidesz jelöltje. Az ellenzék közös jelöltjeként az előválasztáson győztes Jámbor András indul majd Sára Botond ellen. 

Sára Botond  2018 nyarától 2019 őszig volt Józsefváros fideszes polgármestere, ekkor az önkormányzati választáson alulmaradt az ellenzéki pártok jelöltjével, Pikó Andrással szemben, ezután került a kormányhivatal élére. 

 

Címkék: Sára Botond