Horvátországi építkezésen hirdeti a tábla: Lőrinc fizess!

Horvátországi építkezésen hirdeti a tábla: Lőrinc fizess!

Mészáros Lőrinc érdekeltségének horvátországi építkezésénél akciózott a Párbeszéd (Forrás: Jámbor András/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég Horvátországban épülő hotelkomplexumánál akcióztak a Párbeszéd aktivistái, hogy megmutassák Orbán Viktornak, „hova fut ki az extraprofit Magyarországról”. Táblákat helyeztek ki, hogy „Lőrinc fizess!”.

Jámbor András a Facebook oldalán számolt be az akcióról, amelynek célja, hogy a kormány ne a kis- és középvállalkozások, ne az önkormányzatok, ne az egyszerű emberek fogyasztását adóztassa meg, hanem a NER oligarcháit. – Miközben a kormány rossz gazdaságpolitikája által is okozott válságban a hétvégén éppen az önkormányzatok és a kis és középvállalkozások rezsicsökkentését vette el a kormány, aközben a NER cégek hotelei, a kaszinók, a milliárdos profitokat termelő NER cégek, a lakhatásai válság vámszedői a nagy ingatlankezelők mint például Schmidt Mária vagy Tiborcz cégei, semmilyen extraprofit adót nem kapnak – írta a politikus, aki szerint a NER nagytőkései békésen sütkéreznek a tengerparton, például tőlünk délre, ahol a „NER ékköve” lassan befejezi a legújabb luxus városközpontját a Horvát tengerparton.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Groupra gondolt, amely – a hírek szerint – 21 milliárd forintból épít hotelt a horvát tengerparton, Abbázia szomszédságában. Jámbor András szerint egy komplett üdülővárost húznak fel ott 180 szobás ötcsillagos luxushotellel, uszodával, 12 luxusvillával, szökőkutakkal tarkított főtérrel, boltokkal és egy külön gyaloghíddal, amely közvetlen összeköttetést biztosít a hotelváros és a tengerpart között. Tavaly ősszel kezdték el a földmunkákat, lassan pedig jön a betonozás.

Erre az építkezésre, pontosabban a területet körülvevő kordonokra tették ki a párbeszédes aktivisták a táblákat, miszerint: „Extraprofit: Lőrinc fizess!”.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter jelentette be vasárnap, hogy a kormány arról döntött, a rezsivédelemből ki kell lépniük az önkormányzatoknak és a gazdálkodó szervezeteknek. Azt mondta, hogy a kis- és középvállalatok, valamint az önkormányzatok jelentős része ki tudja termelni a nagyobb energiaszámlákat.