Karácsony Gergely: Orbán Viktor csomagol

Karácsony Gergely: Orbán Viktor csomagol

Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje a Miért kell és hogyan lehet elérni a változást Budapesten? című kampányindító rendezvényén, a budapesti Anker't romkocsmában 2019. április 13-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

"Úgy látszik, ha valaki a Fidesz zsoldjába áll, nem csak a függetlenségét, a szakmai becsületét, de még a látását is elveszíti. A Nemzeti Választási Bizottság fideszes tagjainak például egy hét nem volt elég arra, hogy öt kérdést alaposan elolvassanak" - írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester, saját népszavazási kezdeményezésére utalva
 
Mint arról lapunk is beszámolt, már pénteken délelőtt határoz a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a kormány egy hete, július 21- én benyújtott, gyermekvédelminek titulált országos népszavazási kezdeményezésének öt kérdéséről.

Július 30-án 11 órától azonban nemcsak a kormány beadványairól tárgyal a testület, hanem további hét, korábban benyújtott kezdeményezés sorsáról is döntést hoz, ugyanakkor ezek között nem találni Karácsony Gergely főpolgármester beadványait.

"Ha Orbán Viktor és a kormány ad be kérdéseket, akkor hirtelen elég az idő véleményalkotásra. Botrányos ez? Az. Szánalmas jogi trükközés? Az is. Röhejes kicsinyesség? Leginkább ez" - fogalmazott Karácsony Gergely, azt is hozzátéve: A magánszemélyek nekik kevesebbet érnek, mint a kormány. De az a helyzet, hogy ez az ország magánszemélyekből áll.
 
 
A főpolgármester posztjában azt írta, Orbán Viktor "most ismét gonosz akart lenni, de valójában szánalmas lett". - Csakhogy erre a politikára rámehet minden, amink még maradt. És hogy így van, az bizonyítja, hogy Orbán még egy dolgot tesz manapság. Csomagol. Mint aki menni készül. Eddig jó. Csakhogy összepakolja, becsomagolja és el akarja vinni magával azt is, ami nem az övé. Vinné a közvagyont, vinné vele Magyarország szuverenitását is. Vinné a jövőt. És ez az a pont, amikor egyszer és mindenkorra megálljt kell parancsolnunk - írta.
 
 

Címkék: Karácsony Gergely