"Az Orbán-kormány tíz éve blokkolja a családok és az önkormányzatok energiahatékonysági beruházásait"

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

Hosszú Facebook posztot írt Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere annak apropóján, hogy Tüttő Kata, főpolgármester-helyettes gyalázkodó, trágár levelet kapott egy "propaganda-olvasótól". 

A főpolgármester bejegyzésében kiemeli, a kormány az elmúlt három hónap során szinte valamennyi választási ígéretét megszegte. "Közpénz milliárdokból vádolta az ellenzékét mindazzal, amit most maga tesz meg, statáriálisan, egyeztetés és józan megfontolás nélkül."

Állítása szerint Orbánék egy évtizede blokkolják a családok és az önkormányzatok energiahatékonysági beruházásait. Míg ez idő alatt az alacsony energiaárakon nyerészkedtek, most családok százezreit "dobják oda koncként". 

Kiemeli, a Magyarországon tapasztalható válságot nem a háború okozta, csupán súlyosbította azt. Az infláció már korábban elszabadult, energiafüggésünk Oroszországtól egyre erőteljesebb lett, folytak ki a százmilliárdok az oligarchák építkezéseire. Közben elmaradtak a klímavédelemmel, energiafüggetlenséggel kapcsolatok beruházások. Ez az oka annak, hogy most számtalan, átlagos színvonalon élő magyar család szembesül azzal, rezsiköltségei a többszörösére nőhetnek. 

Karácsony szerint ezt a problémahalmazt nem lehet tovább hazudozással, alantas propagandával elfedni. Emlékeztet arra, hogy amikor bemutatták Budapest energiafüggetlenségének programját, Orbánék "ránk uszították a propagandamédiát". A cél pedig az lett volna, hogy a fővárosi közművek a Budapesten megtermelt energiából működjenek, "ne legyenek kiszolgáltatva se Putyinnak, se Orbánnak". Amikor pedig le akarták cserélni a környezetszennyező öreg buszokat, a Kormány még egy aláírással sem volt hajlandó támogatni a hitelfelvételt. 

A főpolgármester szerint ez a folyamat vezetett többek között ahhoz is, hogy a bejegyzéséhez mellékelt gyalázkodó levelek szülessenek. "Magyarország tényleg vészhelyzetben." - összegzi a helyzetet.