Karácsony Gergely reagált Orbán CEU-val kapcsolatos állításaira: „Mert nem a tudás a veszélyes, hanem a tudatlanság és az ostoba, hazug propaganda”

Karácsony Gergely reagált Orbán CEU-val kapcsolatos állításaira: „Mert nem a tudás a veszélyes, hanem a tudatlanság és az ostoba, hazug propaganda”

Az inge kapcsán kéri ki a véleményeket a politikus (Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán reagált Orbán Viktor CEU-val kapcsolatos, és a „közmédiában” terjesztett közleményére. Mint lapunk is megírta, a kormányfő írása szerint szeptember 16-án és 17-én sajtónyilvános, nemzetközi konferencia zajlott az egyetem budapesti kampuszán, amelyen a liberális akadémiai és politikai élet jeles képviselői is részt vettek. „Hogyan történhetett meg mindez? Úgy, hogy akik eddig az egyetem bezárásával kampányoltak, nyilvánvalóan nem mondtak igazat” – fogalmazott.

A budapesti főpolgármester szerint „Orbán Viktor nem tudja, mi a különbség egy épület és egy intézmény között.
Már az is megér egy külön történetet, hogy Magyarország miniszterelnöke "szamizdat" címen jelentet meg írásokat. Értik, az az ember, akiről nem olyan rég jelent meg az összes megyei lapban egyszerre ugyanazzal a képpel, ugyanazzal a szöveggel éltető írás, akinek gondolatait döbbenetes méretű propagandahálózat terjeszti nap mint nap, na, ő illegális, titokban terjesztett kiadványként aposztrofálja a saját írásait.”

Ez az "antikommunista" "hős" – folytatja Karácsony –, aki például az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát további bátor fideszes képviselőkkel akadályozza már nagyon hosszú évek óta, arról írt, hogy nocsak, a CEU-t mégsem üldözték el Magyarországról, hisz a CEU épületében tartottak meg egy nagyszabású nemzetközi konferenciát, a Fenntartható Demokráciák építéséről, amelyen én mondtam a nyitóbeszédet.

„Mit lehet ilyenkor mondani? Kezdjük el magyarázni Magyarország miniszterelnökének, hogy attól, hogy egy épület még nem tűnt el a föld színéről, attól abban az épületben már nincsen oktatás, hála a fideszes fiúk által hozott jogszabályoknak? Sőt, mondok még durvábbat! Nem csupán konferenciákat szoktak tartani a CEU budapesti épületében, hanem kutatói munka is zajlik ott, mert az engedélyezett a számukra. Az oktatás van korlátozva, ezért kell ma Bécsbe menni egy CEU-s diplomáért.”

A főpolgármester szerint „így talán még jobban érthető, hogy miért lett az egyetemek alapítványi ellopása egy nagy fideszes ingatlanmutyi, és miért akar a magyar adófizetők pénzén kínai elitegyetemnek teret adni a Diákváros helyett. De szólok, az egyetemeket visszavesszük, Diákváros lesz, a CEU üldöztetését pedig azonnal befejezzük, hogy még több tudás, meg több tudós, meg több, a mostanihoz hasonló konferencia legyen Magyarországon.”

Mert nem a tudás a veszélyes, hanem a tudatlanság és az ostoba, hazug propaganda – zárja bejegyzését Karácsony Gergely.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.