Kegyetlen végrehajtók, kenőpénzben tobzódó Völner: itt az ellenzék első kampányvideója

Kegyetlen végrehajtók, kenőpénzben tobzódó Völner: itt az ellenzék első kampányvideója

Részlet az Egységben Magyaroszágért első kampányfilmjéből

Fotó: Facebook/ Márki-Zay Péter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Erősen vakarhatja a fejét Rogán Antal stábja, az ellenzéket tömörítő Egységben Magyarországért első kampányvideója ugyanis  szinte rajtuk is túltesz a demagóg üzenetek sulykolásában.

Az ellenzék láthatóan ráérzett a Völner-botrányban rejlő kommunikációs lehetőségekre, és rövidfilmben mondják el, hogyan kerül a kormányzati körökhöz a járvány kárvallottjainak pénze. Mindezzel még csak nem is állítanak valótlant – ám az előadásmód túlzóan is drámaira sikerült.

A felvételt először Márki-Zay Péter osztotta meg Facebook-oldalán. Az első jelenetben még egy átlagos, hitelt fizető kertvárosi magyar családot láthatunk; aztán beüt a covid-járvány, amit a narrátor szerint félrekezelt a kormány.

Nem csoda, hogy a kertváros felett beborul az ég, és megtelik repkedő covid-vírusokkal, sőt, kiéhezett keselyűkkel. A bajba jutottak házai előtt pedig sorra állnak meg a fekete terepjárók: napszemüveges végrehajtók érkeznek, hogy szó szerint kiporszívózzák a vagyont.

A pénzből persze leadják a sápot a megfelelő helyen – a monitoron ekkorra a pénzes borítékokkal körbe rakott, vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner Pál jelenik meg.

Persze, a pénzszivattyú itt nem áll meg, hiszen a lefoglalt vagyonok java a NER legfelsőbb köreihez kerül a videó szerint, ők pedig már jachtokról és helikopterekről folytatják a porszívózást. A rengeteg elorzott vagyon jéghegyformát ölt, a jéghegy pedig idővel Orbán Viktor arcává formálódik, csak hogy ne legyen félreértés. „Meg kell adni a főnöknek, ami a főnöké. Az első pár száz milliárd után minden fillér számít” – mondja végül a narrátor.

Az ellenzék tehát úgy tűnik, a „tüzet tűzzel” módszert választotta, és demagógiával válaszol a támadásokra.