Kellemes idő várható, de lehet néhol zápor, zivatar

Kellemes idő várható, de lehet néhol zápor, zivatar

Napsütés (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap gomolyfelhős, napos időre van kilátás, több felhő az északkeleti, keleti megyékben képződik– derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Legnagyobb eséllyel az ország keleti harmadán fordulhat elő zápor, zivatar, de máshol sem zárhatók ki. Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. Zivatar környezetében is előfordulhat viharos széllökés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között várható.

A hét utolsó napján gyenge hidegfronti hatás várható, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok, vérnyomásproblémák és keringési panaszok is jeletkezhetnek. A szeles idő miatt fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat – figyelmeztet az Időkép.

Nehéz nap vár a szívbetegekre és az idősekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. Záporok, zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások panaszai, légszomj, nehézlégzés is jelentkezhet, így ők ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt térben.

Címkék: időjárás