Kellemes kirándulóidő várható szombaton

Kellemes kirándulóidő várható szombaton

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton többórás napsütés mellett egyre több és vastagabb magasszintű felhőzet lesz felettünk, emellett gomolyfelhők is képződnek – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Délután már lesznek erősebben felhős tájak is, főként a Dunántúlon. Csapadék éjfélig nem várható. A déli, délnyugati szél a keleti megyék kivételével megélénkül, Zala megyében és környékén olykor meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.

Az Időkép szerint valódi időjárási front nem lesz felettünk, viszont melegebb légtömegek érkeznek térségünkbe, ami melegfronti tüneteket okozhat az arra érzékenyek körében. Emiatt felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok, valamint fáradékonyság, dekoncentráltság, kialvatlanság, vérnyomás-ingadozás és migrén is jelentkezhet.

A szelesebb tájakon élők körében felerősödhetnek a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat. Ugyanakkor a hideg hajnali, reggeli órákban kopásos és görcsös eredetű panaszok is jelentkezhetnek. A nagy napi hőingás miatt keringési panaszok és akár rosszullét is előfordulhat.

 

Címkék: időjárás