Kiadták a figyelmeztetést, havazás és hófúvás is várható

Kiadták a figyelmeztetést, havazás és hófúvás is várható

Behavazott fenyves a Zala megyei Újudvaron 2022. január 21-én. (MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap a nyugati országrészben erősen felhős vagy borult idő várható, csak délutántól csökken a felhőzet kelet felől. A Nyugat-Dunántúlon akár tartós havazás is lehet, néhol átmeneti havas eső, eső sem kizárt.

Keleten változóan felhős idő lesz a jellemző, helyenként hózápor kialakulhat, majd estére, késő estére kiderül az ég. Az északi, északnyugati szél a Tiszántúlon megerősödik meg, néhol viharossá fokozódik. Az északkeleti határ környékén és a Dunántúli-középhegységben hófúvás is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában −2 és +3 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap éjfélig figyelmeztető előrejelzést adott ki, ebben is a havazásra, hófúvásokra hívja fel a figyelmet. 

Az Időkép szerint vasárnap gyenge melegfronti tüneteket tapasztalhatunk. Fejfájás, görcsös fejfájás, alvásprobléma jelentkezhet. A reggeli erős fagy fokozhatja a reumatikus és kopásos ízületi fájdalmakat. A szeles idő ezen tüneteket felerősítheti, a hőérzetet pedig csökkenti, hatására ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

 

Címkék: időjárás