Koronavírus: 29-en hunytak el a múlt héten

Koronavírus: 29-en hunytak el a múlt héten

Fotó: Unsplash/Martin Sanchez

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 421 335, közülük 6 207 880-an a második, 3 904 413-an  a harmadik, 420 687-en pedig már a negyedik oltását is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a Koronavírus Sajtóközpont. Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták: az előző héten 627 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 2 191 827-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Meghalt a múlt héten 29, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 658-ra emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 137 305, az aktív fertőzöttek száma pedig 5 864-re csökkent. Tudatták azt is, hogy jelenleg 472 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg „mérsékelten zajlik”, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. Kiemelték: a vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását - tették hozzá.

Továbbra is csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán. Azt írták, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a 3. héten országos átlagot tekintve csökkenést mutat. A vizsgált városok közül csökkenő tendencia figyelhető meg Békéscsabán, Budapesten az Észak-pesti és a Központi Szennyvíztisztító Telep mintáiban, a budapesti agglomerációs települések közös mintájában, Debrecenben, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szombathelyen – írták. Hozzátették: 13 mintavételi helyen stagnáló tendencia látszik, emelkedő tendencia egyedül Kecskeméten mérhető. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 21 vizsgált helyszínen az emelkedett, míg Pécsen a magas tartományba sorolható – közölték.

(MTI)

Címkék: koronavírus