Lázár János: Jóindulatú javaslat és genyó észrevétel egyaránt jöhet!

Lázár János: Jóindulatú javaslat és genyó észrevétel egyaránt jöhet!

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b) és Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a közlekedési beruházás kormánybiztosa (k) nyilatkozik a sajtónak az első tram-train indulása előtt a hódmezővásárhelyi végállomáson 2021. november 29-én (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Várja a visszajelzéseket Lázár János a tram-train működésével kapcsolatban – derül ki a kormánypárti képviselő közösségi oldalán olvasható bejegyzéséből, amit azután tett közzé, hogy kiderül, kedden máris le kellett állítani a hétfőn az utasok számára elérhetővé tett tram-traint egy szakaszon járműmeghibásodás miatt.

Utóbbit Lázár úgy értékelte: „tegnap elindult a tramtrain utasforgalmi próbaüzeme és ezzel párhuzamosan elindult a tram-train-ellenes politikai kampány is”.

– Márki-Zay Péter hátországa kárörvendő cikkekben, posztokban kiáltja világgá, ha valamilyen hiba üti fel a fejét a vonatvillamosnál. Valóban vannak és biztosan lesznek is még hibák, váratlan helyzetek. Ez a próbaüzem lényege: hogy ne az éles üzemben, hanem most derüljön ki minden, ami kezelést igényel. Ezért megy 100 km/h helyett csupán 80 km/h-val a szerelvény és ezért ingyenes az utazás rajta. Szóval az ellendrukkerek megnyugodhatnak, lesznek még leállások vagy üzemhibák, amikkel kampányolhatnak, de megnyugodhatnak a tram-train támogatói is: az éles üzem indítására mindent kijavítunk és minden értelmes javaslatot megfontolunk – ígérte. Posztját azzal zárta: a kapcsolat [at] lazarjanos [dot] hu oldalra „nemcsak a jóindulatú, segítőkész, hanem a genyó, ellendrukker üzeneteit is elküldheti!”.