Lehet népszavazást tartani a Fudan Egyetemről

Lehet népszavazást tartani a Fudan Egyetemről

(Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az álláskeresési járadék meghosszabbításáról és a Diákvárosról is lehet népszavazást tartani, miután a Kúria jóváhagyta a kérdéseket. Erről Karácsony Gergely adott hírt a Facebook-oldalán. Mint kifejtette: júliusban, amint azt egy kormányhatározat ismét lehetővé tette, 5 ügyben kezdeményezett népszavazást a Nemzeti Választási Bizottságnál. Ebből kettőt engedett ma át a Kúria.

Az egyik a Fudan kontra Diákváros kezdeményezés, melyről a főpolgármester így ír: „Mint mondtam, végsőkig harcolni fogunk a Diákváros megépüléséért, amely megfizethető lakhatást biztosít majd több ezer magyar fiatalnak. Ahhoz, hogy soha ne épülhessen a helyére kínai elitkampusz, népszavazásra van szükség.”

A másik kérdés az álláskeresési járadék meghosszabbítását kezdeményezi. Mint Karácsony Gergely kifejti: „a magyar kormány Európa legszűkmarkúbb álláskeresési támogatását biztosítja, ez így nem maradhat, érdemi segítség kell a kormány által teljes érzéketlenséggel kezelt gazdasági válság miatt bajba jutott embereknek.”