Majdnem halálra itatta zárkatársát egy férfi

Majdnem halálra itatta zárkatársát egy férfi

Börtöncella. Képünk illusztráció! (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vádat emeltek egy férfivel szemben, aki arra kényszerítette zárkatársát, hogy minden vesztes kártyacsata után vizet igyon. A mintegy nyolc litert megivó sértettet életveszélyes állapotban szállították kórházba – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

A vádirat szerint 2021 szeptemberétől a vádlott a Szegedi Fegyház és Börtönben minden ok nélkül folyamatosan belekötött zárkatársába, ütötte-verte, különböző feladatok elvégzésére kényszerítette, megalázta és kihasználta. A sértett – hogy elkerülje a bántalmazásokat – a vádlott minden kérését teljesítette. A rendszeres zárkabeli kártyázások egyikén, 2021. november 8-án a vádlott arra kényszerítette őt, hogy vesztes játszmánként egy liter vizet megigyon. Összesen végül nyolc liter lett belőle. A sértett könyörgött, hogy nem bírja, rosszul van, erre a vádlott bántalmazta, majd zsír evésére is utasította. A megalázott férfi rövid idő múlva rosszul lett, eszméletét vesztette, majd kórházba szállították, és gyógykezelték, mivel vízmérgezés – a szervezet nátriumháztartásának felborulása – miatt életveszélyes állapot alakult ki nála. 

Szanka Ferenc, a főügyészség szóvivője azt mondta, hogy a férfit életveszélyt okozó testi sértés, zsarolás és kényszerítés bűntettével vádolják. A vádhatóság – úgynevezett mértékes indítványként – a vádlotti beismerés esetére hat és fél év szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

Címkék: börtön