Marad a szeles, hűvös idő

Marad a szeles, hűvös idő

Fagyos, őszi reggel (Fotó: Marafee/Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán a Dunántúlon felhőátvonulásokra és többórás napsütésre számíthatunk, keletebbre időszakosan jobban is összeállhatnak a felhők – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéséből.

Az esti órákban fátyolfelhőzet sodródik be északkelet felől. A Dunától keletre elszórtan lehetnek záporok, néhol zivatarok, máshol elvétve lehet csapadék. Az északnyugati, északi szél élénk, a Nyugat-Dunántúlon erős lesz, emellett zivatarok környezetében is előfordulhatnak erős lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 19 fok között várható.

Az Időkép szerint nem érkezik front, ugyanakkor a hidegre érzékenyebbek szervezetét megviselheti az időjárás. A hideg reggeleken felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Görcsös és migrénes fejfájás jelentkezhet, illetve a fejfájást a szeles idő tovább fokozhatja.

A szélre érzékenyeknél ingerlékenység, nyugtalanság, alvászavarok léphetnek fel. Dekoncentráltság, figyelmetlenség előfordulhat.

Címkék: időjárás