Márki-Zay Péter: Szivárványkoalíció? Kényszerű együttműködés? Keserű egymásrautaltság? Nem így látom

Márki-Zay Péter: Szivárványkoalíció? Kényszerű együttműködés? Keserű egymásrautaltság? Nem így látom

Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás politikusaival, a Kossuth téren tartott sajtótájékoztató után, 2021. december 14-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csak együtt győzhetünk. Szivárványkoalíció? Kényszerű együttműködés? Keserű egymásrautaltság? Nem így látom. Bár az ellenzéki összefogást, a pártok és a civilek választási koalícióját a Fidesz által írt választási törvény és a változást akaró szavazók kényszerítették ki, az Orbánizmusnak pontosan így kell véget érnie – írta Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje vasárnap esti Facebook-bejegyzésében.

Hozzátette, sosem tagadta, neki is voltak vitái az ellenzéki pártokkal, nem mindenben ért együtt velük. „De ennek a sokszínű, számos fontos értéket képviselő csapatnak együtt, közösen kell győznie, hogy egy másfajta Magyarországot teremtsünk együtt. Mindannyiunk Magyarországát. Társadalmi szolidaritás, szabadságszeretet, őszinte nemzeti érzés, klímavédelem, olyan eszmék és gondolatok, amelyekre együtt van szükségünk, hogy magunk mögött hagyhassuk ezt az igazságtalan, kegyetlen és velejéig korrupt rendszert. A mi erőnk éppen abból származik, hogy különbségeink ellenére megtaláljuk a közös pontjainkat, vitáinkból pedig közös eredmények születnek” – fogalmazott. Szerinte az útjuk a győzelemhez vezet.

Ismert, az elmúlt hetekben-hónapokban több cikk is foglalkozott az ellenzéki összefogáson belüli kisebb-nagyobb vitákkal, bár az utóbbi napokban már arról szóltak a hírek, hogy rendezték a még nyitott, vitás kérdéseket a szereplők.

Márki-Zay Péterrel a héten nagyinterjút készítettünk, itt olvashatják.