Mire vigyázzunk, ha a temetőkbe látogatunk? Ezek a rendőrség tanácsai

Mire vigyázzunk, ha a temetőkbe látogatunk? Ezek a rendőrség tanácsai

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen látogatják meg a temetőket, hogy ott virággal, koszorúval, mécses gyújtásával emlékezzenek elhunyt szeretteikre. Azonban nem mindenki ebből a célból érkezik a temetőbe – figyelmeztet a rendőrség a honlapján.

Mint írták, tapasztalataik szerint ilyenkor gyakrabban fordulnak elő gépkocsifeltörések, kerékpárlopások a temetők környezetében, illetve többször történik, hogy a sírokról ellopják a virágot, koszorút vagy kegytárgyat, esetleg az őrizetlenül hagyott táskát, de gyakoribbak a zseblopások is. A rendőrség az alábbiakat tanácsolja:

1. A temetőben a táskáját és egyéb értékeit egyetlen pillanatra se hagyja őrizetlenül! Ne vigyen nagyobb összegű készpénzt, értéket magával, ne tartsa PIN kódját bankkártyája mellett, vagy arra felírva!

2. Ha kerékpárral, vagy gépjárművel érkezik, lehetőség szerint a kijelölt, őrzött és kivilágított parkolót vegye igénybe! Járművét gondosan zárja le/be, értéket az utastérben, látható helyen ne hagyjon!

3. Ha tömegközlekedési eszközön utazik, értékét a belső zsebében, táskáját testközelben tartsa, feltűnő ékszert ne hordjon látható helyen!

4. Idős rokonait, szomszédjait kísérje el a temetőbe, így jobban tudnak egymás biztonságára, értékeire vigyázni!

Arra is felhívták a figyelmet, a napokban a közúti forgalom az átlagos többszörösére nő, ezért fokozott rendőri jelenlét várhatóa közutakon, elsősorban a temetők környékén és az oda vezető utakon. A rendőri jelenlét elsősorban a forgalom segítésére irányul, de természetesen a szabálytalan közlekedők ellen is fellépnek.

 

Címkék: rendőrség, temető