Négymillió forintos büntetésről döntött Kövér a kormány törvénytelennek nevezése miatt

Négymillió forintos büntetésről döntött Kövér a kormány törvénytelennek nevezése miatt

Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntőt mond Az Országház Bora címek kihirdetésén az Országház Vadásztermében 2022. szeptember 23-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kéthavi tiszteletdíja (3 949 200 forint) elvonásával bünteti Kövér László fideszes házelnök a DK-s Sebián-Petrovszki Lászlót, amiért egy parlamenti felszólalásában törvénytelennek nevezte a kormányt.

A házelnök július 7-én döntött erről, majd a DK-s politikus fellebbezett, ám a Mentelmi Bizottság Sebián-Petrovszki László országgyűlési képviselő kérelmének – tekintettel arra, hogy az 3 igen, 3 nem szavazati aránnyal nem nyert többségi támogatást – nem adott helyt. A határozati javaslat így a parlament elé került, ahol 129 igen, 50 nem és 1 tartózkodás mellett hétfőn helybenhagyták.

Kövér László azzal indokolta a kéthavi pénzmegvonást, mert a házszabályi rendelkezések értelmében a képviselők az Országgyűlés ülésén kötelesek olyan magatartást tanúsítani, amely nem sérti az Országgyűlés tekintélyét, az ülés méltóságát, valamint más személyek, csoportok jogait sem. Sebián-Petrovszki László a korábbi figyelmeztetések ellenére használta a kirívóan sértő kifejezést a kormány vonatkozásában – írta. Kövér László egyébként az ülésen megvonta a felszólalási jogot Sebián-Petrovszkitól és kikapcsolta a mikrofonját.  

Címkék: Kövér László

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.