Nincs még hivatalos döntés Orbán idei évértékelőjéről

Nincs még hivatalos döntés Orbán idei évértékelőjéről

Orbán Viktor Izraelben 2021. március 11-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyelőre nem tudni, megtartja-e idei évértékelő beszédét Orbán Viktor – erről beszéltek a kormányoldal részéről az atv.hu-nak. A februári járványhelyzettől függ, lehetséges lesz-e az eseményt megrendezni.

A kormányfő tavaly nem tartott hagyományos évértékelőt, miután a járványügyi szabályok miatt erre csak online lett volna lehetősége. Végül a tavaszi ülésszak nyitányaként, a parlamentben adott akkor politikai helyzetértékelést.

Kérdéses, a február 21-ével kezdődő tavaszi ülésszak előtt most lesz-e majd évértékelő beszéd. Kormányoldalról azt mondták az atv.hu-nak, hogy attól függ, súlyosbodik vagy enyhül a járványhelyzet, illetve milyen intenzitású lesz a fertőzések számának alakulása. Készülnek rá, de még nincs döntés a rendezvényről.

Az évértékelőt hagyományosan a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervezi, ők kérik fel a kormányfőt minden évben a beszéd megtartására.

Március 15-én eközben újabb békemenet lesz, a Civil Összefogás Fórum szerint kétszer annyian szeretnének lenni, mint október 23-án.