Orbán Viktor a Kossuth rádióban: szélsebesen támad az omikron

Orbán Viktor a Kossuth rádióban: szélsebesen támad az omikron

Orbán Viktor a Kossuth rádióban (Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szélsebesen terjed az omikron, mondta Orbán a péntek reggeli interjújában a Kossuth rádión. A miniszterelnök már látta a mai számokat, és elárulta, hogy a fertőzöttek száma nőtt, míg a lélegeztetőgépen lévő betegeké csökkent. Azt is elmondta, hogy február közepétől átalakul a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá. Az minősül védettnek, aki felveszi a harmadik  oltást, vagy ha csak kettőt vett fel, nem telt el az után 6 hónap. Változik a karanténkötelezettség ideje is. 10-ről 7 napra csökken.

A miniszterelnök szerint az ellenzék kamuvideókkal próbálja meg aláásni a védekezést. „A vírusnak nincs párttagkönyve, mindenkit megtámad” - jelentette ki Orbán Viktor. Vita minden országban van a védekezésről, de amit a magyar ellenzék csinál, az a kormányfő szerint példátlan.

A kínai vakcinát érő kritikákra reagálva Orbán Viktor elmondta: azt a WHO elfogadta, jóváhagyta.

Az ellenzék kapcsán a miniszterelnök a magánegészségügy és az állami egészségügy különbségeiről beszélt. Szerinte az ellenzék a magánegészségügy fejlesztésében érdekelt, míg a kormány nem hagyja, hogy a kevésbé módos honfitársaink ne jussanak minőségi egészségügyi ellátáshoz. 

A kormány azért választotta azt a szlogent, hogy „Magyarország előre megy, nem hátra”, mert nem szeretnék, ha visszatérnének a 2010 előtti évek. A véleménye szerint az ellenzék ott folytatná, ahol 2010-ben abbahagyta, majd a devizahitelekkel, az IMF-fel és a 13. havi nyugdíj elvételével példálózott. „Fontos, hogy tanuljunk a történelmünkből” – jegyezte meg.

Az interjú végén a bevándorlásról beszélt. Úgy gondolja, sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a magyar katonák, rendőrök micsoda nagy munkát végeznek a határokon, és azzal sem, hogy mekkora nyomás nehezedik a határainkra. A migrációs válság a miniszterelnök szerint még nem ért véget. Mint megjegyezte, kulturális különbség feszül a régiónk országai és Nyugat-Európa között. Azok bevallottan bevándorló országok, míg mi nem vagyunk azok. 

 

 

 

Címkék: Orbán Viktor