Orbán Viktor regisztrált a Twitterre és Trumpot keresi

Orbán Viktor regisztrált a Twitterre és Trumpot keresi

Orbán Viktor Donald Trumpnál, 2019. május 13-án (Fotó: Reuters/Chris Kleponis/ Polaris/pool/ABACAPRESS.COM)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha sok éves csúszással, de a Twitteren is felbukkant a magyar miniszterelnök. Csapjunk egy kis zajt (Let’s make some noise) – ezzel köszönt be hétfőn, hozzátéve, hogy nagyon sűrű napja volt Berlinben. A kormányfő találkozott Olaf Scholz német kancellárral. Hétfőn este aztán már azzal büszkélkedett, hogy a negyedik német kancellárral találkozott. A jelenlegi előtt tárgyalt már Helmut Kohllal, Gerhard Schröderrel és Angela Merkellel. Orbán azt írta, jó tárgyalást folytattak Scholzcal, de még hosszú út áll előttük.

Este pedig arról írt a miniszterelnök, hogy egyeztetett Magyarországon aktív német cégek képviselőivel is. Biztosította őket, hogy számíthatnak a magyarok támogatására. – Lehetnek időről időre vitás pontjaink, de nincs annyi, amennyi az otthoni kormányukkal van – fogalmazott Orbán.

Kedden délelőtt aztán már össze is foglalta az első nap tanulságait Orbán Viktor. A Ponyvaregényből tett közzé egy tanácstalan John Travolta-gifet, a volt amerikai elnököt keresve a közösségi oldalon. „A Twitteren töltött első napom után egy kérdés jár a fejemben. Hol van a jó barátom, Donald Trump?” - érdeklődött a kormányfő. Trumpot a Capitolium tavaly januári megrohamozása után tiltották le végleg a Twitterről, arra hivatkozva, hogy felbujtotta a tüntetőket a részvételre.