Országos főrabbi reagált Orbán beszédére: Csak egy faj van, a Homo Sapiens

Országos főrabbi reagált Orbán beszédére: Csak egy faj van, a Homo Sapiens

Frölich Róbert országos főrabbi beszédet mond a felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga avatásán 2021. június 10-én (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Sokféle faj népesíti be a bolygónkat. Két lábon, dolgozva, beszélve, és néha gondolkodva azonban csak egyetlen faj él e földön: a Homo Sapiens Sapiens. Ez a faj egy és oszthatatlan – erről írt közösségi oldalán Frölich Róbert, a Mazsihisz országos főrabbija Pilinszky János Ravensbrücki passió című versének kíséretében.

Ugyan a Frölich nem írja le, de megszólalása apropója nyilvánvalóan Orbán Viktor kormányfő szombati tusványosi beszéde, ahol arról értekezett: „(...) van az a világ, ahol az európai népek összekeverednek az Európán kívül érkezőkkel. Na, az kevert fajú világ. És vagyunk mi, ahol Európán belül élő népek keverednek össze egymással”.

Érdekesség, hogy a Fidesz a miniszterelnök beszédének angol összefoglalójából kihagyta a kevert fajtájú népekre vonatkozó részt, enélkül küldték azt szét körlevélben az európai parlamenti képviselőknek.