Néhány napja még a Fidesz taggyűlésén szavazott, most őt indítják Gattyánék

Néhány napja még a Fidesz taggyűlésén szavazott, most őt indítják Gattyánék

Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban tartott adományátadáson 2020. május 7-én. Hatvan teqballasztalt kaptak adományként magyarországi gyermekotthonok a Docler cégcsoport felajánlásaként. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány héttel ezelőtt még fideszes aktivista volt az a férfi, aki a Gattyán György által alapított Megoldás Mozgalom színeiben indul Erzsébetvárosban a június 26-i időközi önkormányzati választáson – vette észre az Atv.hu.

Olajos János neve, aki a valasztas.hu adatai alapján a Megoldás Mozgalom jelöltje lesz az erzsébetvárosi időközi választáson, ismerősen csenghet a VII. kerületi lakosok számára. Olajos ugyanis 2019-ig a fideszes kerületvezetés alatt az Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zrt. vezetője volt – írja a portál. Bár az ellenzéki összefogás győzelme után távozni kényszerült posztjáról, a kerületi közéletben aktív maradt. Olajos rendszeres vendége a Breuer Péter által vezetett Heti TV reggeli műsorának, ahol tavaly szeptemberben például a Fidesz körzetfelelőseként hivatkoztak rá, de maga is arról beszélt az adásban, hogy el kíván indulni a jövőben az időközi választáson.

Olajos Facebook-oldalán is több fotó bizonyítja, hogy a Fidesz aktivistája. Tavaly ősszel a Stop Gyurcsány, stop Karácsony! petíció aláírásgyűjtésében is részt vett Vattamány Zsolttal, a kerület korábbi fideszes polgármesterével. Egy másik poszt tanúsága szerint az országgyűlési választáson is a kormánypártot támogatta, a fideszes Kovács Balázs Norbertnek gyűjtött ugyanis aláírásokat. Idén májusban pedig részt vett a kormánypárt helyi taggyűlésén, ahol a kerületi fideszesek arról döntöttek, hogy Ripka Andrást indítják az időközi választáson a DK-s Borka-Szász Tamás lemondása miatt megüresedett képviselői helyért.

A Megoldás Mozgalom az Atv megkeresésére azt közölte, hogy tudtak arról, hogy Olajos „korábban a Fidesz-KDNP-vel is szimpatizált, de egyik pártnak sem volt soha tagja. Ahogy azt az Országgyűlési Választások kampányában is többször elmondtuk, mérsékelt, de szabadelvű pártként a MEMO senkit nem bélyegez meg. Azaz valakinek a politikai múltja nem lehet kizáró ok akkor, ha valaki az országért, a közjóért kíván tenni. Mindeközben azt is tapasztaljuk, hogy az Országgyűlési Választások eredménye, és a kampány színvonaltalansága sok jelöltet, politikust kijózanított, azaz egyre többen, a korábbi pártszimpátiájukat megváltoztatva, átgondolva egy új, friss, lendületes erőben bíznak. Olajos János esetében is ez történt” – írták.

Az ellenzéki összefogás közös jelöltje Jenei Kevin Martin lesz, neve mellett jelenleg a DK, az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd szerepel.

A főváros VII. kerületében a DK-s Borka-Szász Tamás lemondása miatt van szükség időközi képviselő-választásra. Borka-Szász 2020. október 16-án mondott le képviselői mandátumáról, miután Erzsébetváros polgármesteri hivatalában házkutatást tartottak a nyomozók. A DK és Niedermüller Péter polgármester is arról írt a maga közleményében, hogy a párt egyik képviselője áramot lopott a hivatal irodájában. Borka-Szász Tamás a történtek után a Demokratikus Koalícióból is kilépett. Erzsébetváros korábbi polgármestere, a fideszes Bajkai István az ügy kirobbanása után a Telexnek azt mondta, hogy Borka-Szász irodájában bitcoinbányát üzemeltettek a gépeken, a rendőrök több számítógépet lefoglaltak.