Schmuck Andor újra színre lép

Schmuck Andor újra színre lép

Schmuck Andor Forrás: Schmuck Andor Facebook oldala

Fotó: Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Schmuck Andor visszatérne a politika fősodrába, és a belvárosi önkormányzat közelmúltban megüresedett képviselői székére pályázik.

Budapest V. kerületében, a 3-as számú egyéni választókörzetben áprilisban lemondott Pásztor Lajos fideszes képviselő, aki 1994 óta volt tagja a képviselő-testületnek, utoljára 2019-ben 77 éves korában jutott mandátumhoz. A 24.hu információja szerint Pásztor életkorára és megromlott egészségi állapotára tekintettel mond le képviselői helyéről.

A bulvárszerepléseiről is elhíresült Schmuck függetlenként indul, tegnap leadta az indulásához szükséges 21 ajánlását a kerületi választási bizottságnak. Legutóbb az áprilisi választások idején hallatott magáról, amikor az általa képviselt Tisztelet Társasága együttműködési megállapodást kötött a Gattyán György vezette Megoldás Mozgalommal. A legutóbbi önkormányzati választáson főpolgármester-jelöltként is felmerült a neve, ám később visszalépett és a Belvárosban indult polgármester-jelöltként. Akkor a szavazatok 1,46 százalékát szerezte meg. 

Az időközi választáson a Fidesz-KDNP Nagy Gergőt indítja. Az ellenzéki jelölt Fábián Benjámin, egy fiatal momentumos vállalkozó lesz, aki mögé a DK, az LMP és az MSZP állt be. 

A szavazást június 26-ra tűzték ki, eredménye a pártok erőviszonyait nem fogja befolyásolni. Addig az indulók névsora még bővülhet, jelölő szervezetként ugyanis bejelentkezett az ISZOM és a Vállalkozók Szövetsége a Reformokért elnevezésű párt is.