Szombaton belekóstolhatunk a kora tavaszba

Szombaton belekóstolhatunk a kora tavaszba

Szélzsák (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton a délelőtti órákban még sok lesz felettünk a felhő, majd nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, és egyre több helyen fátyolfelhős, napos idő lesz jellemző. Ez alól az ország északkeleti harmada képez majd kivételt, arrafelé még délután is lehetnek erősen felhős körzetek, elsősorban ott fordulhat elő gyenge eső, zápor – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A nyugatias szél a Nyugat-Dunántúlt leszámítva nagy területen megélénkül, megerősödik. A magasabban fekvő részeken, illetve az északi tájakon viharos erejű széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 13 és 18 fok között alakul, északkeleten lehet ennél kissé hűvösebb.

Az Időkép orvosmeteorológiája szerint már gyenge hidegfronti hatás várható, emiatt fokozódhat a görcshajlam, ami nem csak izom- és hasi görcsök, hanem görcsös fejfájás formájában is jelentkezhet. A szeles tájakon, különösen északon az erős, viharos szél is fokozhatja a fejfájást, valamint ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat, illetve ennek hatására csökkenhet a hő- és komfortérzet. A szívbetegek állapota is romolhat, ők lehetőleg kerüljék a megterhelő tevékenységeket.

Címkék: időjárás