Tagad a nemi erőszakkal hírbe hozott jobbikos politikus

Tagad a nemi erőszakkal hírbe hozott jobbikos politikus

Jobbikos zászló

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alaptalan rágalmakról beszélt a 24.hu-nak az a jobbikos politikus, akit hírbe hoztak azzal, hogy egy múlt decemberi rendezvényen erőszakoskodott egy nővel, mégpedig a Jobbik alelnökének, Szilágyi Györgynek az élettársával.

Ahogy arról lapunk lapunk is beszámolt, a kormányhoz közel álló Bors hozta nyilvánosságra az esetet: nemi erőszakot kísérelt meg a Jobbik egyik politikusa, korábbi polgármestere egy ököritófülpösi összejövetelen. Az áldozat az egyik alelnök, Szilágyi György élettársa. A decemberi eset miatt kedden az érintett feljelentést tett és nemrég a Jobbik belső etikai bizottsághoz is fordult. – Most, közel fél évvel a történtek után – múlt hét hétfőn – az érintett hölgy etikai eljárást kezdeményezett az ügyben, amit a párt azonnal el is indított, erről pedig az érintettet tájékoztatta is a bizottság – közölte korábban megkeresésünkre a párt.

A 24.hu elérte az érintett politikust, aki nem kívánt névvel nyilatkozni, de közölte, hogy mindenben segíti a hatóságok munkáját. – Az alaptalan rágalmakkal szemben jogi lépéseket fogok tenni, becsületsértés, hamis vád és rágalmazás miatt teszek büntetőfeljelentést – mondta.

Szilágyi György napközben megszólalt a Telexnek és azt mondta, szerette volna, ha a Jobbik elnöksége is foglakozik az esettel, ám „még csak elnökségi ülés sem volt december óta”. Megkeresésünkre ugyanakkor a Jobbik ezt cáfolta. – „Szilágyi György nyilatkozata nem fedi a valóságot, a Jobbik december óta több elnökségi ülést is tartott, amelyen Szilágyi György is jelen volt – közölték. A politikus ezután már lapunknak elismerte, valóban volt „egy vagy két” elnökségi ülés, de úgy emlékszik, már csak a kampány után. Arra a felvetésünkre, hogy miért gondolták azt hónapokig, hogy egy ilyen ügyet egy párt elnöksége és nem a nyomozóhatóság elé kell vinni, azt mondta, hogy ebben nem ő, hanem az élettársa döntött, aki meglehetősen zavart volt az eset miatt.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.