Tízezreket lopott a templomból

Tízezreket lopott a templomból

Templomból lopott egy férfi (Képernyőfelvétel: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A kőbányai rendőrök elfogtak egy férfit, aki egy templomból perselyt, egy üzletből fehérneműt, az utcáról pedig egy autót lopott el – számolt be róla oldalán a police.hu pénteken.

Mint írták, egy férfi kétszer is betért egy X. kerületi templomba szeptember 15-én és 16-án délután, miután kiszemelte magának a perselyek tartalmát. A pénztartók megrongálása után az azokban összegyűlt 30.000 forint adományt magához vette, és a helyszínről távozott.

A X. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították, majd négy napon belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. – A 30 éves H. István gyanúsított kihallgatása során a terhére rótt cselekmény elkövetését elismerte, majd további eseteket „gyónt meg” az őt kihallgató nyomozóknak – írták.

A férfi elmondta, hogy szeptember 14-én éjszaka egy X. kerületi irodáház előtt parkoló kocsi nyitott állapotát kihasználta, majd miután néhány utcányit autózott, a gépkocsit hátra hagyta. Beismerte azt is, hogy szeptember 16-án éjszaka betörte egy kőbányai bolt ablakát betörte, majd az üzletből pénzt, több női alsóneműt, harisnyát, jelmezt és nadrágot lopott el kétszázezer forint értékben.

A tolvajt a X. kerületi nyomozók egy rendbeli lopás vétsége, egy rendbeli lopás bűntette, továbbá egy rendbeli jármű önkényes elvételének bűntette megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Címkék: lopás, tolvaj