A Szent Imre kórház szerint dohányzó beteg okozhatta a tüzet

A Szent Imre kórház szerint dohányzó beteg okozhatta a tüzet

Tűzoltók a fővárosi XI. kerületi Szent Imre kórházban, ahol tűz ütött ki 2022. január 23-án reggel (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az előzetes vizsgálatok szerint a sürgősségi osztály detoxikáló helyiségében elhelyezett dohányzó beteg okozhatta a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban a vasárnap reggel keletkezett tüzet, melyben a beteg életét vesztette – jelentette be közösségi oldalán az intézmény.

Mint írták, a tüzet sikerült eloltani, azonban a helyiség kiégett és a keletkezett füst miatt az egész épületet át kellett szellőztetni. Erre az időre az érintett épületben ápolt fekvőbetegeket a kórház másik szárnyában helyezték el, a sürgősségi osztályon lévő négy beteget más egészségügyi intézményekbe szállították át ellátásra a mentők. A legtöbb beteget még délelőtt visszaköltöztették az eredeti kórtermükbe.

Arra is kitértek, a keletkezett károk, például a falakat borító korom miatt a sürgősségi osztály átmenetileg nem fogad pácienseket. Az intézmény más osztályai a sajnálatos eseményben nem érintettek. – A szolgálatban lévő munkatársak, valamint a kórház helyszínre érkező vezetése részt vett a betegek gyors és biztonságos elhelyezésében, így a betegek közvetlen veszélyben nem voltak. A károk felmérése folyik, az érintett terület helyreállítását a lehető leghamarabb megkezdi a kórház – közölték

A kormány és az önkormányzat is segítséget ajánlott

– László Imre polgármester úr személyesen tájékozódott az eseményekről és felajánlotta az önkormányzat segítségét – erről írt a Szent Imre kórházban vasárnap reggel keletkezett tűz kapcsán közösségi oldalán Orosz Anna, Újbuda momentumos alpolgármestere megköszönve a tűzoltók munkáját.

A kormánypárti Origo pedig arról számolt be, Kásler Miklós Emmi-miniszter a helyszínen tájékozódott arról, hogy a betegek az őket gyógyító és ápoló orvosok, ápolók, valamint a teljes személyzet biztonságban van. Kásler Miklós a főigazgatót biztosította, készek minden segítséget megadni.

Mint a Magyar Hang beszámolt róla, a tűz miatt egy fiatal nő is életét vesztette, 56 beteget pedig át kellett helyezni az épületből. A tűz 5 négyzetméteren keletkezett, de több mint 100 négyzetmétert megrongált.