Csoportos létszámleépítésbe kezdett Magyarországon a Tesco

Csoportos létszámleépítésbe kezdett Magyarországon a Tesco

A Tesco táblája (Fotó: Unsplash/Samuel Regan Asante)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csoportos leépítésben vagyunk – erősítette meg a Világgazdaságnak a Tesco Magyarország. A lap piaci forrásokból értesült úgy, hogy az itthon harmadik legnagyobb élelmiszer-kiskereskedelmi láncnál az elmúlt hetekben több elbocsátást jelentettek be.

A cég sajtóosztálya arra a kérdésre nem reagált, hogy hány embert érint a leépítés, de a lap azt írja, hogy egy ekkora vállalatnál a legalább harminc főt érintő elbocsátás minősül csoportos leépítésnek, így ennyi emberrel legalább számolni lehetne. A Tesco ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a csoportos leépítés csak technikailag igaz, mert bár az átalakításban érintettek létszáma eléri a meghatározott mértéket, ezért azt be kellett jelenteni a hatóságok felé, de a gyakorlatban minimális lesz azon munkatársak száma, akiknek nem tudnak új pozíciót felajánlani. A döntés okaként azt közölték, arra törekednek, hogy folyamatosan fejlesszék a kínálatukat és egyre jobb vásárlási élményt nyújtsanak. Ennek érdekében jelenleg egy hatékonyabb irányítási struktúra kialakítása zajlik a cégnél.