Csütörtökön jön az új állampapír

Csütörtökön jön az új állampapír

Forrás: allampapir.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtöktől érhető el az új állampapír, amely 11 százalék feletti kamatozással jól jövedelmező, biztonságos, kamatadómentes befektetést jelent a családoknak – közölte az MTI, Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalának posztja alapján. Varga Mihály a hétfői bejegyzése alatt közzétette az Államadósság Kezelő Központ (AKK) közleményét a lakossági állampapír-kínálat bővítéséről. A tájékoztatás szerint az újra forgalomba hozott, 3 éves futamidejű Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP) induló kamata évi 11,32 százalék. Az időarányos kamatot 3 havonta fizetik ki, tehát az első alkalom még idén lesz, ami vonzó lehet a vásárlók számára – írták.

A megújított Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) kamata még magasabb, fixen 11,75 százalék lesz az első kamatperiódusban. A másodiktól változó kamatozásúvá válva az előző év átlagos fogyasztói árindexét meghaladó kamatprémiumot biztosít. A 2027-ben lejáró sorozatokra 2023 januárjában, a 2029-ben lejáró sorozatokra 2023 februárjának végén fizetnek először kamatot. A kamatprémium 0,75 százalék, illetve 1,50 százalék. Az új állampapírokat a korábbiakhoz hasonlóan a forgalmazóknál, illetve online lehet megvásárolni.