Hegedűs Zsuzsa-ügy: felháborítónak tartja a DK, hogy leállt a NAV-nyomozás

Hegedűs Zsuzsa-ügy: felháborítónak tartja a DK, hogy leállt a NAV-nyomozás

Hegedűs Zsuzsa (Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felháborítónak tartja a Demokratikus Koalíció, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) lezárta a nyomozást Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott ügyében. Az MTI számolt be róla, hogy Sebián Petrovszki László még 2017-ben indított pert azért: hozzák nyilvánosságra, mire megy el a havi reprezentációs keret. Hegedüs havi közel egymilliót kap, ezen felül az átlagos reprezentációs keret 136 ezer forint.

A DK feljelentést tett hűtlen kezelés gyanúja miatt, az ügyészség viszont szerintük nem nagyon akart nyomozni, és inkább átpasszolta az ügyet a NAV-nak. Utóbbi pedig lezárta a nyomozást, amiről levélben tájékoztatta a pártot. A DK úgy látja, látványosan igyekeznek tudomást sem venni arról, hogy „egy Fidesz-közeli csókos lop, csak, hazudik.” Állami hivatalok sora pedig gondoskodik arról, hogy szükség esetén „elsikálják az ügyet”, írták.

Sebián-Petrovszki szerint Hegedűs a vásárlásairól eközben azt állította, nem magának vett dolgokat, hanem ajándékba. Viszont a bírósági perben nem akarták kiadni ezeket az adatokat, ami több mint elgondolkodtató a DK-s politikus szerint.

A NAV arra jutott a nyomozás végeztével, hogy a feljelentett cselekmény sem költségvetési csalást, sem más, az adóhivatal hatáskörébe tartozó, vagy azon kívüli bűncselekményt nem valósított meg.