Nagyot nő a szabad felhasználású Diákhitel 1 kamata

Nagyot nő a szabad felhasználású Diákhitel 1 kamata

A Diákhitel nevű bankkölcsön reklámja a főváros II. kerületében egy pénzintézeti irodaépület üvegfalán (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint kétszeresére emelkedik júliustól a szabad felhasználású Diákhitel 1 kamata. Ez derül ki a Diákhitel hivatalos honlapján olvasható egyik felhívásból – írja a Hvg.hu. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jelenleg 1,99 százalékról 4,99 százalékra emelkedik a hitel kamata. A felsőoktatási önköltségre felhasználható Diákhitel 2 és az egyszeri Diákhitel Plusz viszont továbbra is kamatmentes marad.

Emlékeztettek, hogy a szabadon elkölthető Diákhitel kamatát a feltételek szerint félévente változtathatja meg a hitelért felelős állami társaság, így lesz ez most az év második felétől is. Az erről szóló változtatásokat elvileg napilapokban megjelenített hirdetésben és saját felületein kell legalább egy héttel előbb közzétennie.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a Diákhitel Központ Zrt. internetes oldalán a legfrissebb hírek között erről nincs szó, csak a törlesztési moratórium meghosszabbításáról és a cég vezetőváltásáról.