Adjátok vissza a vizeinket!

Adjátok vissza a vizeinket!

A lényegében kiszáradt Nagyszéksós-tó (Fotó: Magyar Hang/György Zsombor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Soros György még 2010 előtt megegyezett Gyurcsány Ferenccel, hogy Izraelé lesz Magyarország vízkészlete. Aztán a kormány- és korszakváltást követően Orbán Viktor lepaktált Benjamin Netanjahuval ugyanerről. Fogalmam sincs hányszor hallottam ezt az összeesküvés-elméletet, illetve végtelen számú variációját, mindenesetre makacsul tartotta magát még akkor is, amikor már a hivatalos (vagy inkább hivatásos) jobboldalon azok is a hazánkat leigázó arab bevándorlóktól rettegtek, akik korábban a cionista nagytőkétől féltették a Kárpát-hazát és palesztin testvéreinket.

Mindenesetre most, hogy sorra jönnek a sokkoló képek a kiszáradó tavainkról, eltűnő folyóinkról, felszívódó patakjainkról, érdemes elgondolkodnunk és feltenni magunknak a kérdést: akkor most nyertek a zsidók? Valahol Izrael területén csordogál a Tarna? Jeruzsálemben palackoznák a Szinvát? Tel-Aviv külvárosában pancsolnak a gyerekek a Vekeri tó elvezetett vízében? Van egy rejtélyes elvezető csatorna valahol a Duna fenekén, ami egyenesen az izraeli ivóvízhálózatba vezeti legféltettebb kincsünket? Nyilván mindegyik kérdésre nem a válasz, de közben vizeink valóban eltűntek, és valóban megindult egy olyan elsivatagosodás ebben a forrásaira annyira büszke országban, amit most már nem lehet tagadni.

És valahol ez a legborzalmasabb ebben az egészben: hogy olyan idők előtt állunk, amikor egyszerűen okafogyottá, meghaladottá válnak bizonyos konteók. Az összeesküvés-elmélet ugyanis egyfajta menedék a saját felelősségünk elől, de most már nincs hova bújni. Hol van már a hisztérikus migránspara, amikor maga a kormány szorgalmazza a külföldi munkavállalók alkalmazását? Ki beszél már a nemváltó óvodásokról, amikor lassan alig lehet megnyitni egy óvodát a munkaerőhiány miatt, és amikor már kórház is alig van, ahol elvégezhető egy ilyen, vagy bármilyen operáció?

Így van ez a folyóinkkal is: azok bizony miattunk tűnnek el nem pedig a háttérhatalom varázscilinderében. Békeidőben persze maga a pőre valóság vagy a csupasz tények mindig nevetségessé tették az ilyen badarságokat és terjesztőiket, de sajnos ennek a korszaknak vége. De sebaj, majd nosztalgiázva gondolunk azokra az időkre, amikor velünk volt elfoglalva a világ összes szabadkőművese!

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel és kezdje velünk a napot!