Ezt írná Bayer Zsolt, ha a Népszabadságnál marad (és a Fidesz nem szántja be a lapot)

Ezt írná Bayer Zsolt, ha a Népszabadságnál marad (és a Fidesz nem szántja be a lapot)

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke Felcsúton, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián 2018. október 27-én. A NOB elnöke a Budapesten zajló birkózó-világbajnokság eseményeire érkezett Magyarországra (Fotó: MTI/Puskás Akadémia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ebben a pillanatban, amikor írom a cikket (ilyet amúgy online anyagban nem pötyögünk le, mert hiszen bármikor változtatható a szöveg, de most megvan a szerepe), szóval ebben a pillanatban 416 forint az euró, és 408 a dollár, ez utóbbi amúgy kegyetlenebb sok szempontból.

És ebben a pillanatban, amikor írom a cikket, ami alapvetően az árfolyamok változásának szomorú okairól akart volna szólni, szóval ebben a pillanatban dobja elém a Facebook a hírt, miszerint a költségvetési bizottság ülését meg kellett szakítani, olyannyira az utolsó pillanatban tolt be a kormány egy soktízmilliárdos módosítást, és legalább hadd nézzenek már rá a képviselők, hogy miről is szavaznak. Úgyhogy ránéztek. És ezt látták:

A kormány több mint 26 milliárd forinttal többet költene kormányzati kommunikációra, illetve 37 milliárd forinttal megtolná a sportra jutó költségvetést is.

Nagy levegő.

Persze hiába, mert érkezik a módosító magyarázata is: Banai Péter Benő államtitkár szerint a háború, az inflációs helyzet és az energiaárak emelkedése rendkívüli intézkedéseket igényelhet, ami rendkívüli kommunikációt és konzultációt is feltételez.

Öcsém, félreraktak pármilliárdot az új nemzeti konzultációra!

És most megnézek néhány régebbi Bayer Zsolt cikket, mert nála lehet találni ideillő zárást. Meg is van:

Hazaáruló gazemberek!

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel és kezdje velünk a napot!

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.