Ogán Antal

Ogán Antal

Szabó Tímea mutatja az üresen maradt fideszes képviselők helyeit (Forrás: Szabó Tímea Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Különös poszttal támadta be Rogán Antalt a párbeszédes Szabó Tímea. Bár pontosabb lenne azt mondanunk, hogy nem is őt támadta be, hanem egy bizonyos Ogán Antalt, akinek a nevében „nincs is r betű”. A képviselő kvízkérdésként tette fel Polt Péternek, vajon ki az az R., aki a Völner-Schadl-ügy (Szabó Tímea szerint Rogán-Völner-Schadl-ügy) aktáiban szerepel. Meg is adta a válaszlehetőségeket, az említett opció mellett Márki-Zay Pétert, Karácsony Gergelyt és Gyurcsány Ferencet. Hiszen az ő nevükben is szerepel r, haha!

Csakhogy, amint a Telex is írja, a Schadl-féle vesztegetésgyanús ügy aktáiban egyértelműen benne van, hogy R. nyolc osztályt végzett, nincs szakképesítése és egyszer már felfüggesztettet kapott sikkasztásért. Ráadásul orosz felesége van, ő maga pedig oroszul és németül szokott tolmácsolni. Mennyi izgalmas, új információ Rogán Antalról! Azaz, bocsánat, Ogán Antalról, akinek a nevében nincs is r betű. 

Szabó Tímea persze pontosan tisztában van vele, hogyan kell úgy sejtetni, hogy abból ne feltétlenül legyen perképes gyanúsítgatás. Hiszen ő nem is Rogánt írt, ráadásul csak kérdést tett fel! Bátran, egyenesen. Valahogyan megfeledkezve azon információkról, amikről a telexes cikkben olvashatunk.

Valószínűleg a fentiek miatt is lehet, hogy még ha valakinek buknia is kell a NER-ben – mint a korrupciógyanúba keveredett Völnernek –, annak leleplezésében az ellenzéki pártoknak nem volt semmi szerepe. A tényfeltárás iránt elkötelezett néhány ellenzéki politikuson túl ugyanis a többségnek csak a hasonló bohóckodás szokott menni. Miközben egyébként a nyomozati iratok – amiket a 444 mutatott be – valóban elképesztő dolgokról szólnak. És erős a gyanú, hogy a kabinetfőnökének esetlegesen intézett vizsga ügyén keresztül Rogán felelőssége is felvethető. A kormánypárti politikusról amúgy sem sokan feltételeznék, hogy patyolattiszta szereplő lenne. De az biztos, hogy nem az efféle sejtetések, olcsó lájkszerzési módszerek fognak elvezetni a bukásához.

Talán ideje lenne az ellenzéknek kicsit komolyabban vennie magát. Már csak azért is, mert a szóban forgó korrupciógyanús sztorik sem épp piti ügyek. Képzeljük csak el az eset fordítottját. Ha az ellenzék lenne hatalmon, és róluk derül ki valami hasonló, a Fidesz biztos, hogy nem dühös közleményekkel és trükkös Facebook-posztokkal igyekezne letudni az egész botrányt.