Bécs idén is segélyszállítmányokkal támogatja Ukrajnát

Bécs idén is segélyszállítmányokkal támogatja Ukrajnát

Michael Ludwig, Bécs polgármestere Vasyl Khymynets bécsi ukrán nagykövettel az első segélyszállítmány útnak indításakor. (Fotó: PID / David Bohmann)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az osztrák főváros a háború kezdete óta segélyszállítmányokkal biztosít segítséget Ukrajnának, ami 2022-ben összesen 160 tonnányi – 27 nyerges vontatónyi – orvosi eszközt és műszaki berendezést jelentett – derül ki Bécs Város Külképviseleti irodájának közleményéből. A mintegy 60 tonnányi kórházi felszerelésből, ruházati cikkből és matracküldeményből jutott a Lengyelországba és Moldovába érkező ukrán menekülteknek is. Ezen felül két mentőautót, valamint tizenegy tűzoltósági járművet ajánlottak fel Ukrajnának.

„Számunkra magától értetődik, hogy a háború kitörése óta segítünk Ukrajnának és az ott élő embereknek. Bécs kiáll az emberi jogok mellett, már ezért is morális kötelességünk, hogy segítsünk” – mondta Michael Ludwig, Bécs polgármestere annak apropójából, hogy ezen a héten immár három kamionnyi rakományt, köztük 40 kórházi ágyat, orvosi eszközöket, továbbá iskolabútorokat és a Caritas által két generátort is küldtek Kijevbe, Hosztomelbe és Netischynbe. Februárban hat kamionnyi orvosi berendezéssel készülnek, amelyek a Hietzingi Kórházból és az Asperni Járványraktárból származnak.

Michael Ludwig polgármester az ukrán menekültek tízezreinek befogadásával kapcsolatban azt nyilatkozta: „Nagyon fontos számomra, hogy mi is kivegyük a részünket, csökkentsük az emberek szenvedését és szeretettel fogadjuk őket városunkban. Tovább segítünk, ahol tudunk”.