Csődbe ment a brit Flybe légitársaság

Csődbe ment a brit Flybe légitársaság

A Flybe egyik repülőgépe a belfasti reptéren (Fotó: Belfast City Airport/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombat hajnalban jelentették be, hogy a brit Flybe légitársaság, amely főként belföldi járatokat üzemeltetett, illetve repült Hollandiába Franciaországba és Svájcba is, azonnali hatállyal beszünteti a tevékenységét, és így minden járatát törölték.

A brit légügyi hatóság arra kérte az utasokat, hogy ne menjenek ki a reptérre, hiszen a járatuk úgysem fog felszállni. Ehelyett vegyék fel a kapcsolatot az utazási irodával, vagy egyedül gondoskodjanak alternatív megoldásról. 

A Flybe számos egyesült királyságbeli reptér között repült, a központja pedig Birminghamben volt. Már 2020 márciusában, a covidjárvány legelején csődvédelemre szorult, és akkor el is bocsátottak 2400 alkalmazottat. Később mégis feltámadni látszott, és azt tervezték, hogy heti 530 járatot üzemeltetnek majd összesen 23 útvonalon. Ez azonban nem mentette meg a céget.

(Guardian)