Évtizedekig eltarthat az ukrán-orosz háború

Évtizedekig eltarthat az ukrán-orosz háború

Képünk csak illusztráció. Ukrajnai háború. A lebombázott épület eredetileg egy iskola volt (Fotó: Ratynskiy Vyacheslav / UNIAN)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Putyin utódja sem lesz kedves ember, és az Ukrajnával szembeni ellenségeskedés valószínűleg folytatódni fog – jelentette ki a Sky Newsnak Michael Clarke professzor, a XIX. században alapított brit katonai agytröszt, a Royal United Services Institute egykori vezetője, akit a hvg.hu idézett.

A professzor szerint a szembenállás 2013-14-ben kezdődött, 2022 jelenti a második fordulóját, ami ideiglenesen abbamaradhat, ha az ukránok képesek lesznek kiszorítani az oroszokat az általuk február 24-e óta elfoglalt területekről. „Ez egy nagy győzelem lenne, legalábbis ezúttal, Ukrajna számára, és egy hatalmas vereség és megaláztatás Putyin számára, aminek a túléléséhez igen nagy szerencsére lenne szüksége. De Putyin utódja sem lesz kedves ember, és az Ukrajnával szembeni ellenségeskedés valószínűleg folytatódni fog” – jelentette ki a professzor.

A brit szakember arról is beszélt, hogy véleménye szerint az oroszokat a következő év első felében kezdik majd látványosan kiszorítani az országból az ukránok, ugyanis ekkora lépnek fel komoly hiányok az utánpótlásukban, hacsak Moszkva nem rendeli el a mozgósítást addig.