Keddtől az indulás előtt is tesztet kell végezniük az Angliába utazóknak

Keddtől az indulás előtt is tesztet kell végezniük az Angliába utazóknak

Egy egyetemi hallgató mintát cseppent az antigén gyorsteszt paneljére (MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jövő keddtől az indulás előtt is koronavírus-tesztnek kell alávetniük magukat mindazoknak, akik Angliába utaznak – közölte szombaton a brit egészségügyi miniszter, az MTI beszámolója szerint.

Sajid Javid bejelentette, hogy a szabályozás december 7-én brit idő szerint hajnali 4 órától – közép-európai idő szerint 5 órától – lép érvénybe.

Javid hangsúlyozta: átmeneti rendelkezésről van szó, amelyet a brit kormány az első lehetséges pillanatban visszavon.

Az egészségügyi miniszter azzal indokolta a döntést, hogy egyre több koronavírus-fertőzéses eset kapcsolódik az utazáshoz.

Az Angliába utazók számára korábban is kötelező volt az indulás előtti teszt. Ez a kötelezettség október 4-én megszűnt, de a szombaton bejelentett intézkedés ismét kötelezővé teszi a koronavírus-tesztek elvégzését az utazás megkezdése előtt.

E hét eleje óta kötelező PCR-tesztek elvégzése az angliai érkezés után is, és a negatív teszteredmény megérkezéséig a beutazóknak tartózkodási helyükön elkülönítésben kell maradniuk. 

A The Guardian adta hírül, hogy szombatra már mintegy 160 omikron-variánssal fertőzöttet találtak Nagy-Britanniában, pénteken ez a szám még 134 volt.